Biteam och Consat etablerar partnerskap

textreme 3d-print

Consat Innovation Partner AB har tecknat ett samarbetsavtal med och har gått in som delägare i kompositmaterialföretaget Biteam AB. Consat IP skall tillsammans med Biteam utveckla nästa generations 3D-vävmaskiner för Biteams avancerade kompositprodukter.

– Vi ser Biteams 3D vävning som en högintressant framtidsteknologi, där vår maskinteknikkunskap kan bidra till bolagets utveckling och förestående insteg som leverantör till världsmarknaden, säger Emil Brandt, VD på Consat Innovation Partner AB. Detta är ett långsiktigt åtagande och vi har därför även investerat i bolaget.

Biteam utvecklar och tillverkar 3D profiler för bland annat flygindustrin. Den världspatenterade teknologin, som innebär vävning i tre dimensioner samtidigt, har uppfunnits av Nandan Khokar, medgrundare och R&D Manager i Biteam.

– För oss är samarbetet med ett ledande teknikföretag som Consat precis vad vi behöver inför vår expansion av produktionen, säger Fredrik Winberg, VD och medgrundare i Biteam. Efter många års utvecklingsarbete är vi nu beredda att ta steget till fullskalig produktion.

Consat Innovation Partner AB är en del av Consat, ett ledande privatägt teknikorienterat företag som också består av Consat Engineering AB med affärsområdena Industriteknik och Elektronik & Systemutveckling, Consat Telematics AB som utvecklar och tillhandahåller ITS system för kollektivtrafik, Consat Data AB som arbetar med nätverks- och systemunderhåll och Consat Sustainable Energy Systems AB som genomför energieffektiviseringsprojekt inom kommersiella fastigheter.

Biteam AB är en pionjär inom 3D-vävning, som väver olika profiler direkt i sin slutliga form med främst kolfiber. Profilerna är särskilt lämpade för flygindustrin och andra områden med höga krav på låg vikt och hög prestanda. Den världsledande 3D-vävteknologin erhöll 2017 JEC Innovation Award.

—–

För mer information:

Fredrik Winberg, Biteam AB, f.winberg@biteam.com ,  www.biteam.com

Emil Brandt, Consat Innovation Parter AB, emil.brandt@consat.se , www.consat.se

Like this article?

Share on Facebook
Share on Linkdin
Share on Twitter
WhatsApp

Leave a comment