Consat - ingenjörsbolag som gör skillnad

Sedan 1986 har vi haft möjligheten att hålla på med det vi älskar – att göra skillnad för många människor världen över. Consat är ett av Sveriges ledande ingenjörsbolag som skapar förutsättningar för att samhället ska kunna utvecklas i jämn takt med digitaliseringen.

Med allt högre efterfrågan på teknisk kunskap kan vi verkligen erbjuda våra kunder unika lösningar inom produktionsutveckling, produkteffektivisering och innovation. Dessa områden utgör kärnan i vår verksamhet. 

Vi arbetar långsiktigt och i en nära relation med våra kunder, antingen på plats hos dem eller på något av våra kontor. Fokus i vårt arbete ligger alltid på kundnyttan.

Tvärfunktionella team för ditt projekt

Det som särskiljer oss från våra konkurrenter är förmågan att arbeta i tvärfunktionella team, även kallade för cross-functional teams. Det innebär att våra bolag verkar i ett nära samarbete utan att behöva ta in särskilda kompetenser på annat håll eller mellan avdelningar inom de olika bolagen.

Det kan till exempel handla om ett projekt inom produktutveckling, där våra specialister från Consat Engineering  tar hand om hela processen tillsammans med sina kollegor från våra dotterbolag.

Fördelen med att ta in ett tvärfunktionellt team i ditt projekt är att du som beställare slipper bekymra dig över processens gång. Med hjälp av en erfaren projektledare säkerställer du att kravlistan blir uppfylld och att ingenting går till spillo. Tillsammans med teamet, bestående av proffs inom sitt respektive arbetsområde, kan du som kund vara trygg i att få det resultat som du önskar.

Med hjälp av en tvärfunktionell lösning sparar du din dyrbara tid i alla led. Projektet utgår från dina särskilda önskemål.

Innovation är vår ledstjärna. Ett nära samarbete kollegor emellan ger ännu större potential till dina projekt.

Tvärfunktionella team innebär en högre flexibilitet. Justeringar och förbättringar sker under processens gång.

Ingenjörer som brinner för hållbarhet

Att arbeta med hållbarhet anses numera vara självklart för många företag. Denna utveckling välkomnar vi på Consat med öppna armar, tillsammans gör vi skillnad!

Alla våra ingenjörsbolag arbetar med hållbarhet och strävar alltid efter att hitta lösningar med minst påverkan på miljön. Detta förespråkar vi i alla projekt som vi tar oss an, vilket märks både i vår kommunikation såväl som i det slutgiltiga resultatet. Bland våra ingenjörsprojekt finns effektivisering av kollektivtrafik, energieffektivisering inom fastighet och industri, hållbar proteinproduktion och biologiskt nedbrytbar plast.

Läs gärna Consat Green Guidelines för mer information.

Global goals logo

Nyckeltal

Grundat 1986

Medarbetare 240

Kontinenter

Omsättning 553 miljoner kr

Våra kärnvärden

Innovation

Kreativa, unika lösningar särskilt anpassade efter kundens förutsättningar och önskemål. Innovation är ledordet för alla våra bolag.

people around a table

Samarbete

Avancerade projektleveranser säkerställs med hjälp av trygga och flexibla arbetsgrupper. Våra tvärfunktionella team skapar förutsättningar för ett lyckat resultat.

crowd of people looking at a stage

Engagemang

Våra medarbetare har ett brinnande intresse för sitt arbete. Kunden står alltid i fokus och vi försöker göra vårt bästa för att hitta den mest unika lösningen för varje enskild uppdragsgivare.

man standing over a blueprint

Långsiktighet

Vi tror på långsiktiga partnerskap. Framgångsrik samverkan grundar sig inte bara på snabba och fasta leveranser. Vi strävar efter ömsesidig respekt, förtroende och trygghet i varje projekt.

employees collage

Genuina

Våra människor är vår viktigaste tillgång. Därför är vi extra stolta över den hedersfulla titeln Årets karriärföretag som vi mottagit 12 år i rad. Utan våra medarbetare finns inget Consat.

Genuina

Kompetens

Innovativa lösningar kräver en djup förståelse för varje yrkesområde. Vi ser till att bibehålla vår professionella profil genom att uppmuntra våra anställda till personlig utveckling.

Consat - bolagsgruppen

Ingenjörshus med gedigen erfarenhet av Industri, IT, Energi, Life Science, Fordon, Automation, Industri 4.0, IoT m.m.

Innovativa teknologier inom telematik. ITS-system för kollektivtrafik.

En komplett IT-partner med specialistområden inom systemövervakning, IT-drift, molntjänster, hosting och telefoni.

Skräddarsydda lösningar med innovation som ledord. Hjälper till med idéframställning, projektledning och partnerskap.