C30PEV med på bilmässan i Paris

man pulling on a giant cable

Under bilmässan i Paris var huvudfokus på elbilar och Volvos C30PEV rönte stor uppmärksamhet. Volvos nya VD Stefan Jacobi informerade om att C30PEV nu också är tänkt att släppas i USA och Kina. “Det här känns stort, säger en glad Martin Wahlgren, Vice VD för Consat Engineering AB och affärsansvarig för elbilsprojektet.

Att få ha med vår Consat logga på Volvos elbil vid en sådant här tillfälle kan inte ses annat än som ett bevis på att vi tillsammans åstadkommit något alldeles extra! Referenser är A och O i denna bransch och att få fylla på vår lista med ett projekt av denna dignitet väger tungt, berättar Martin vidare”

Consat och Volvo Specialvagnar har ingått ett partneravtal vad gäller utvecklingen av Volvos nya elbil C30PEV där Consats del innefattar utvecklingen av elsystemet inklusive mjukvara. Vårt team inkluderar mer än 20 ingenjörer.

Consat har systematiskt under flera år satsat på att bygga upp kompetens och förmåga inom alternativa drivlinor och energisystem och detta kombinerat med vårt kunnande att ta fram el och telematiksystem till special- och nischfordon ger oss en unik särställning.

Affärsansvarig och kontaktperson Consat Engineering AB: Martin Wahlgren Vice VD martin.wahlgren@consat.se 031 3400040 0706 508975

Like this article?

Share on Facebook
Share on Linkdin
Share on Twitter
WhatsApp

Leave a comment