Consat med i BG Racing på klassiska Isle of Man TT

man on motorbike competing at Ile of man

[row]

[col span=”6″ span__sm=”12″ divider=”0″]

Björn Gunnarsson är ende svenske deltagaren i årets race och med i teamet är bland annat Consats Dan Gustavsson som elektronikansvarig för motor, traction control, loggning mm.

Björn har tävlat framgångsrikt i TT förut med topp tio placering i det som kallas lightweight och topp tjugo i supersport 600 klassen.

I år är det första gången som Björn tävlar med en stor motorcykel, han kör en BMW s1000RR i klassen Superstock men tävlar även med samma motorcykel i Superbike och det stora finalracet ”Senior”.

Racen går på den berömda mountaincourse banan på Isle of Man, detta är inte en egentlig bana utan en avstängd landsväg och bjuder på enorma utmaningar för man o maskin över 6 mil dessutom går racen över 4 eller 6 varv vilket innebär att man måste tanka och byta backdäck under racen vilket sätter extra press på mekanikerteamet.

För året har BG Racing inga speciella mål resultatmässigt utan detta är ett läroår med den nya maskinen för både Björn och teamet.

Vi har förberett oss väl med träningsläger bland annat i Cartagena i Spanien och på Slovakiaring i Slovakien plus på Anderstorp. Consat är med och hjälper teamet och själv har jag som elektronikansvarig har jag fått möjligheten att åka till BMW i München för att gå en kurs o lära mig hantera mjukvara och loggningsutrustning”, berättar en entusiastisk Dan Gustavsson.

Följ BG Racing på Facebook

[/col]
[col span=”6″ span__sm=”12″]

[ux_image id=”3407″ height=”200%”]

[/col]

[/row]

Like this article?

Share on Facebook
Share on Linkdin
Share on Twitter
WhatsApp

Leave a comment