Consat tecknar avtal med Flygbussarna

flygbussarna logo

Consat Telematics och Flygbussarna Airport Coaches tecknar avtal

Consat Telematics och Flygbussarna Airport Coaches tecknar avtal om att utrusta 70 flygbussar med Consat Telematics realtidssystem.  De linjesträckningar som kommer att innefattas är bland annat Stockholm till Bromma, Arlanda och Skavsta, Göteborg till Landvetter och Göteborg City Airport och flygbusstrafiken i Malmö och Lund.

Utöver system ombord på bussarna ingår också ett centralt IT system för styrning och övervakning av bussflottan Till affären finns en framtida option om att också förse hållplatser med realtidsskyltar.

”Vi ser stora fördelar med att utrusta våra bussar med Consats realtidsystem. Det möjliggör att vi kan ge våra passagerare realtidsinformation om ankomst- och avgångstider. Valet av Consat görs efter en tidigare pilotstudie och baseras både på god funktionalitet samt möjligheten att anpassa systemet för våra fordons IT-plattform”, berättar Christian Monstein utvecklingschef på Flygbussarna.

”Normalt levererar vi realtidsystem till stora städer men genom en konsekvent produktutvecklingsstrategi har vi nu också utformat en realtidsprodukt som passar mycket bra för privata bussoperatörer”. Att få ett kontrakt med Flygbussarna Airport Coaches i Veolia gruppen, som är en av Nordens största privata bussoperatörer, är helt enkelt fantastiskt roligt”, säger Thomas Ottosson marknadschef på Consat Telematics AB

Flygbussarna Airport Coaches erbjuder smarta och bekväma busstransporter till och från alla de stora flygplatserna i Sverige.  Det gör att mer än 85 procent av Sveriges flygresenärer kan välja samma färdsätt till och från de största flygplatserna. Det ska vara lätt att åka buss, med lättillgänglig information och en behaglig resa med fräscha, säkra bussar. Genom att åka kollektivt till och från flyget bidrar du och vi till en bättre miljö. Och faktum är att ju fler som åker med på bussen, desto miljövänligare blir det. Redan idag går mer än hälften av alla våra bussar på rapsolja.

Like this article?

Share on Facebook
Share on Linkdin
Share on Twitter
WhatsApp

Leave a comment