Consat Telematics levererar realtids-och passagerarinformationssystem till rural and regional i New South Wales i Australien

bus

Allt fler bussresenärer i Rural and regional New South Wales (NSW) får nu uppleva modern kollektivtrafik med de senaste systemen från Consat.

Inom ramen för Transport Connected Bus (TCB) program har ledningen för New South Wales beslutat att införa förbättrade kollektivtrafiksystem för att erbjuda en ökad servicegrad för den växande regionen.

Ambitionen är att Consat skall leverera upp till 3000 fordonsystem! Den första fasen om 285 fordon till Bega, Coffs Harbour and Dubbo har gått bra riktigt bra och strax klar.

Paul Toole som är minister i NSW med ansvar för vägnätet och regionala transporter berättar, ”Lanseringen av den här tekniken är ett stort steg framåt för våra resenärer i regionen. Det är också ett tydligt tecken på vår uttalade ambition att kollektivtrafik skall vara det självklara förstavalet”.

Gurmesh Singh ledamot i Coffs Harbour fortsätter,”Transport for New South Wales har ingått i ett partnerskap med Consat Telematics, som är ett av världens ledande bolag inom uppkopplade system för kollektivtrafik, för att tillsammans med regionens lokala bussoperatörer införa positioneringssystem”.

Projektet innefattar både ombord och centralsystem. Fordonsdatorn MX4 och passagerarräkningssystem är väl beprövade i Consat Telematics alla leveranser till bussar, spårvagnar, färjor (till och med snöplogar) i Kanada, Sverige, Norge, Dubai mm. Consat kommer också att leverera trafikledningssystem till TfNSW för att i realtid övervaka och leda bussarna samt integrationsarbete för att ansluta andra system frånTfNSW t.ex. gällande kundinformation.

Lachlan Mackay, VD för Consat Telematics Australia, berättar, ”De är fantastisk att få förtroendet att leverera till det här projektet. Samtidigt inser man också nyttan av att kunna införa världsledande passagerarinformationssystem för alla regioner i NSW. Kunder får ett system som dom kan växa med i takt med dom behöver addera till pålitliga realtidsprognoser, realtidsrapportering av antalet resenärer ombord osv.”

För mer information kontakta Lachlan Mackay, VD för Consat Telematics Australia

+61 438 339 869, lachlan.mackay@consat.se

eller

Thomas Ottosson VD Consat Telematics AB

+46313400027, thomas.ottosson@consat.se

[gap]

[ux_banner_grid]

[col_grid height=”2-3″]

[ux_image id=”6522″]

[/col_grid]
[col_grid span=”4″ height=”1-3″]

[ux_image id=”6527″]

[/col_grid]
[col_grid span=”4″ height=”1-3″]

[ux_image id=”6526″]

[/col_grid]
[col_grid span=”4″ height=”1-3″]

[ux_image id=”6525″]

[/col_grid]

[/ux_banner_grid]

Like this article?

Share on Facebook
Share on Linkdin
Share on Twitter
WhatsApp

Leave a comment