Consat vill tacka alla som besökte oss på UITP 2019 Stockholm

fair in stockholm

Consat vill tacka alla som besökte oss på UITP 2019

Bland alla spännande möten och ämnen som diskuterades i vår monter på UITP tänkte vi nämna en som uppskattades av besökarna.

Västtrafik införde för mer än ett år sedan en funktion som blev synlig direkt även för oss som inte alltid åker kollektivt. Genom att visa nedräkning till avgång på bussens destinationsskylt (den fram på bussen) så hände det något magiskt som inte bara rör kollektivtrafiken.

En korsning som förut var förenad med ren livsfara på grund av att resenärer som såg sin buss på hållplatsen ignorerade allt från trafiksignaler till sunt förnuft för att hinna med bussen.

Hela korsningen lugnade sig när nedräkning på destinationsskylten infördes, gångare tog det mer lugnt och bilister gav mer hänsyn när det var ont om tid till avgång.

“Exemplet är från min vardag” säger Henrik på Consat.

Att nyttja destinationsskylten till mer än bara destination blev en snackis på UITP mässan där till och med en besökare sa att – detta är det mest innovativa på hela UITP.

Consat utvecklade funktionen tillsammans med Agder kollektivtrafik för cirka tre år sedan. Dataförsörjningen kommer från reglerhållplatserna som finns i trafikdatat och är helt automatisk. Implementeringen är mycket enkel och består i princip av en central konfigurationsförändring som trycks ut i fordonsdatorerna. Funktionen är oberoende av fabrikat på destinationsskylt eftersom den bygger på direkt skyltstyrning och inte använder några mellanliggande skyltstyrningsboxar.

Like this article?

Share on Facebook
Share on Linkdin
Share on Twitter
WhatsApp

Leave a comment