Consats VD Martin Wahlgren nominerad till årets VD inför Talent Excellence Awards

people standing in a kitchen

IT- och teknikbolaget Consat vinner ofta olika utmärkelser. Martin Wahlgren, vd, menar att företag fungerar precis som lagsport. Det handlar om att våga anta utmaningar, ständigt sträva efter att bli bättre, inse att alla behövs – och att ha kul ihop.

Consatgruppen består av fem bolag inom IT och teknik. Med kontor i Göteborg, Stockholm, Kanada och Sydney är Consat med och energieffektiviserar fastigheter, arbetar med produkt- och produktionsutveckling och utvecklar mjukvara för fordon och ITS-system för smarta städer och kollektivtrafik. Martin Wahlgren, nominerad till Årets vd, känner företaget som sin egen ficka – han har nämligen jobbat där sedan 1995.

Trägen vinner

Martin Wahlgren har under sin karriär på Consat haft flera olika positioner, allt från konsult till verksamhetsutvecklare, innan han blev koncern-vd 2016. – Det kan nästan tyckas lite sjukt nu för tiden att man är kvar så länge på ett bolag men jag har alltid drivits av vår entreprenörsanda och känslan av att inget är omöjligt. Här finns en äkta passion för teknik och en vilja av att leverera nytta som helt enkelt är en perfekt matchning mellan mina och företagets värde-ringar. Jag träffar många bolag men har ännu aldrig träffat något som är mer spännande, och det är det som utvecklar mig som vd.

Ser medarbetarna som lagspelare

Martin gillar att tävla och att anta utmaningar såväl inom idrott som företagande. På fritiden är han aktiv som målvaktstränare i hockey och sitter med i styrelsen för Mölndals AIK. Hela hans familj är aktiv i olika sporter (den ena sonen spelar hockey i USA och den andra friidrottar på elitnivå) och Martin själv ser många likheter mellan att driva företag och att spela i ett lag.– Att få ett team att fungera och prestera tillsammans är något jag verkligen brinner för. Att utifrån givna möjligheter kunna ge utrymme att utvecklas – samtidigt som det gäller att se till att man har ett effektivt samspel. Alla behövs och man vinner och förlorar ihop, ingen vinner ensam!

Sju år som Karriärsföretag

Tidigare i år utsågs Consat till Årets employer branding-bolag, de har blivit Karriärsföretag sju år i rad och hoppas nu på ett åttonde. I våras blev de dessutom utvalda av studenter som topp tre i Västsverige. Martin är stolt över att bolaget rankas högt och har ett så gott rykte och han understryker att det är hedrande att nomineras till årets vd, men han poäng-terar också att det viktigaste för både honom själv och Consat är att aldrig se arbetet som avslutat.– Vi har stegvis blivit bättre på att nå ut, men det viktigaste är inte vad vi säger utan vad vi gör och hur vi är. Det är självklart fantas-tiskt kul och hedrande att bli nominerad, inte minst när man ser vilka övriga som blivit det, och nu blir man ju extra taggad att försöka nå hela vägen och vinna! Men varken vi som bolag eller jag själv jagar utmärkelser utan vi ser det här snarare som en positiv följd av att vi jobbar hårt ihop och har en äkta och genuin vilja att alltid utvecklas. Vi arbetar hårt för att de uppdrag och projekt vi jobbar med ska kännas utvecklande.

Like this article?

Share on Facebook
Share on Linkdin
Share on Twitter
WhatsApp

Leave a comment