Get connected

group of employees

Elektronik & System blir Consat Connected

Ragnar Hallgren är affärsutvecklingschef på Consat Engineering-avdelningen Connected, en avdelning som nyss gick under namnet ”Elektronik och System”.

-”Elektronik och System” kändes lite gammalt, och det beskriver inte längre riktigt vad vi i huvudsak håller på med – 90% av vad vi gör idag är utveckling av mjukvara och mjukvarurelaterade tjänster samt hårdvara, berättar Ragnar.

Det behövdes alltså ett nytt namn men att hitta ett som kändes rätt för alla på avdelningen var förstås inte lätt. För att få idéer utlystes en tävling bland personalen. Många förslag trillade in och efter mycket funderande i ledningen korades en vinnare: ”Connected”, föreslaget av Magnus Lindén. Segraren utropades under Engineerings resa till Schweiz i september. Vinsten? En fin middag för två.

-Namnet var tillräckligt brett för att på en hög nivå täcka in mycket av vad avdelningen gör inklusive de mjuka värdena – som kontakten mellan människor i allmänhet, mellan Consat och kunder, Consat och de anställda osv. vilket känns viktigt, berättar Ragnar. Det går också att få till några bra ”namnkopplingar” utifrån namnet Connected för respektive teknikområde.

-Vi googlade förstås, och kollade på Eniro men hittade inga andra företag som heter bara Connected inom vårt område, vilket var lite oväntat, säger Ragnar.

Text & Foto: Mattias Johnsson

Like this article?

Share on Facebook
Share on Linkdin
Share on Twitter
WhatsApp

Leave a comment