Krönika Q4 2021 – Consat, engagerat företagsbyggande grundat på kompetens

painted hand looking like the earth

Consat, engagerat företagsbyggande grundat på kompetens

I samband med årsskiften är det naturligt att man reflekterar över året som gått samtidigt som man blickar framåt mot en förhoppningsvis ljusare och en än mer spännande framtid.

2021 kommer på många sätt bli vårt bästa år någonsin i Consats historia, men årsskiften inträffar som bekant bara en gång per år och det som kanske är viktigast är vad vi åstadkommer alla andra dagar. Man kan inte bli annat än stolt över det engagemang och driv som vi tillsammans bygger och utvecklar Consat. Gedigen kompetens utgör grunden och viljan att skapa nytta för våra kunder, innovativa lösningar har tagit oss från ett lokalt bolag i Göteborg till att vi nu har verksamhet och kontor på fyra kontinenter. Precis innan årsskiftet blev allt pappersarbete klart för vårt nya bolag i Brasilien med kontor i Sao Paulo. I början på 2022 är det inte omöjligt att vi också kommer i gång i Indien vilket innebär att vi faktiskt kommer att ha bolag och kontor på fem kontinenter, bara två kvar…

Under 2021 har vi också ökat med mer än 30 nya medarbetare genom organisk tillväxt. Att få arbeta ihop med ambitiösa och kompetenta medarbetare är både kul och inte minst utvecklande. Så länge man är nyfiken så kan man lära sig något nytt varje dag, kanske lite klyschigt men det så det är.

På Consat så strävar vi verkligen efter intressanta och utmanande uppdrag och projekt. Givetvis är inte alla uppdrag intressanta varje dag men i grunden måste det vara givande och roligt, trivs man inte så lämnar man och det är ju inget som vi som bolag vill. Alltså handlar det om att bygga en öppen, förlåtande och möjliggörande kultur som får medarbetare att växa och därav bolaget att utvecklas. Vi är inte perfekta men vi har en ärlig ambition att ständigt försöka bli bättre.

Historiskt har vi till exempel varit rentav urdåliga på extern kommunikation. Två utländska potentiella kunder sade oberoende av varandra att ”You got to be Swedens most well kept secret!!” innan de blev kunder. Steg för steg har vi nu byggt upp vår förmåga och kompetens inom området och i samband med att Jenny Fredér blev vår marknadschef har vi verkligen kommit i gång på allvar. Självfallet vill vi inte förhäva oss men när vi har så många kompetenta engagerade medarbetare och intressanta projekt vill vi såklart berätta det vi kan berätta. Framför allt vill vi att vi på Consat skall kunna känna oss stolta över vad vi tillsammans åstadkommer och genom att dela våra budskap ökar chansen till fler intressanta uppdrag och projekt samt inte minst att vi blir fler Consatare.

Med kompetens och förmåga kommer också ett ansvar.

Vem om inte vi behöver vara med för att bidra till en bättre Värld! Vi kommer att gå med UN Global Compact Program, inte för att bara visa upp en fin fasad utan för att av erfarenhet vet vi att för att lösa stora problem måste man hjälpas åt. Vi är redan idag aktiva inom energieffektivisering, omställning till elektrifierade transporter, effektiv kollektivtrafik, odling av insekter osv men det finns mer områden som behöver ställas om och där kan och vill vi göra en viktig skillnad.

Martin Wahlgren, VD Consatkoncernen

Martin porträtt miljö

Like this article?

Share on Facebook
Share on Linkdin
Share on Twitter
WhatsApp

Leave a comment