Medarbetarporträtt: Niklas Sundins resa på Consat

man standing infront of a volvo car

En arbetsplats som håller i längden – därför har Niklas varit på Consat i 17 år

Våren 2004 påbörjade Niklas Sundin sin karriär på Consat Engineering AB som mjukvaruutvecklare. Sedan dess har han haft flera olika roller på företaget, och idag arbetar han mer i ledande roller och med helhetsansvar i större projekt.
Under min tid här har jag haft en pågående personlig utveckling och möjlighet att bygga vidare på min kompetens. Det är en av anledningarna till att jag varit kvar så länge, säger Niklas Sundin, konsult för Consat.

Niklas tog examen från Chalmers inom automation och mekatronik 2001 och påbörjade tre år senare sin tjänst på Consat, där han är än idag. Eftersom Consat arbetar brett inom olika områden såsom fordon, industri, IT och Life Science har möjligheterna för Niklas varit många inom teknikbolaget, något som han har tagit fasta på i sina olika arbetsroller.
– Under min karriär på Consat har jag längs vägen etablerat ett större fokus på fordonsindustrin, och har ständigt fått möjligheten att ta med mig erfarenheter från tidigare projekt, säger Niklas, och fortsätter: 
– När jag började 2004 var jag mer av en junior utvecklare, under åren har jag utvecklats och blivit senior ledare, vilket innebär att jag har fått ta ett större helhetsansvar. Nu jobbar jag mer med övergripande frågor och mer omfattande projekt, vilket är jätteroligt.

Ett varierat arbetssätt i framtiden
Mycket har hänt på Consat sedan Niklas började för sjutton år sedan. Niklas har själv varit med och utvecklat och drivit projekt inom bland annat infotainment, kommunikation och elektrifiering. Under några år också med att som projektledare starta upp och driva inhouseverksamheten på Connected. Sedan ett antal år jobbar Niklas med aktiv säkerhet och autonomous drive, ute hos kunden Zenseact. Under våren 2020 började samtliga avdelningar på Consat att arbeta hemifrån till följd av pandemin. Niklas ser både fördelar och nackdelar med det nya arbetssättet, och understryker att det framöver kommer att vara betydligt mer varierat hur man arbetar. Det här är något som kunder dessutom tar fram nya policys för just nu. Troligen kommer de anställda att kunna fortsätta styra huruvida de vill arbeta hemifrån eller på kontoret, förutsatt att restriktionerna tillåter.
– Den personliga kontakten har blivit svårare att få till när vi arbetar på distans, men det finns många fördelar också. De digitala verktygen har verkligen förbättrats och när man nu tvingats ställa om visar det sig att utvecklingstakten i teamen inte gått ner. Inför hösten kommer vi att se ett varierat arbetssätt. För mig känns det optimalt att jobba deltid på distans. Under min tid på Consat har jag alltid haft en bra relation till kollegor och ledare. På Consat finns en familjär stämning, som jag tror är ovanlig i branschen.
I grunden har Consat sunda värderingar och bygger verksamhet på långsiktiga relationer och partnerskap. Både med kunder och anställda. Något jag hoppas att vi kommer fortsätta att göra även i framtiden, avslutar Niklas Sundin.

Like this article?

Share on Facebook
Share on Linkdin
Share on Twitter
WhatsApp

Leave a comment