Ingenjörstjänster på Consat Engineering

Consat Engineering är bolaget som bygger på kunskap och bred erfarenhet. Vi erbjuder ingenjörtjänster inom ett flertal olika områden och tillsammans med våra kunder hittar vi nya sätt att göra skillnad. Ingenjörer som arbetar på Consat levererar ett resultat utöver det vanliga och våra referensprojekt är ett bevis på detta. 

Teknisk innovation är ryggraden i vår personal. Consat har flera gånger levererat patenterbara lösningar till sina kunder. Den svåraste utmaningen är att göra det enkelt, något vi arbetar med hela tiden, och att komma på så kostnadseffektiva lösningar som möjligt.

Visionsystem bestående av flera kameror och starka lampor som arbetar tillsammans för att säkerställa produktkvalitet.

Produktutveckling

Produktutveckling är ett av Consats fokusområde. Vi utvecklar produkter inom elektronik, mjukvara, telematik, IT och IoT

Vi tar fram både produktprototyper och komplexa produkter som visionsystem och multiplexsystem.

uppkopplat device

Life Science

I ungefär 30 år har Consat arbetat med Life Science. Våra ingenjörer kan både hjälpa till med tekniken i en produktion och utveckla en produkt från grunden.

Vi utlovar ett högst professionellt tillvägagångssätt med patienten i fokus. Läs mer om vårt arbete med Life Science.

next logo

Consat Next IoT-Lösning

Vår IoT Plattform möjliggör er digitala transformationsresa på ett enkelt sätt.

En nyckelfärdig, skalbar IoT-plattform för att snabbt bygga och effektivt lansera digitala produkter.

Läs mer om våra funktioner och kund-case här.

women typing on a computer

Systemutveckling IT

Vi hjälper våra kunder att skapa de system och lösningar de behöver. Oavsett om det handlar om att utveckla en helt ny lösning eller att förbättra en befintlig, kan vi hjälpa till med ett brett utbud av tekniker och metoder.

Komplettlösningar inom UX/UI som ger responsiv och användarvänlig upplevelse. Med hjälp av våra designers kan du få hjälp med att skapa grafiska, röststyrda och visuella interfaces.

Några populära tekniker vi för närvarande arbetar med är:

React
.Net / Java / Python
AWS / Azure / GCP

screen with code

Mjukvara embedded

Efterfrågan fortsätter att växa på utveckling av inbyggda system i takt med att föremål som var rent mekaniska blir mer och mer intelligenta och uppkopplade. Inget projekt är det andra likt, i vissa fall ligger fokus på att få så mycket prestanda som möjligt från en mycket enkel mikro-kontroller, ibland bygger man ett uppkopplat Linux-system med pekskärm, andra gånger handlar det om att utveckla en gateway mellan de olika kommunikations- linjerna i ett fordon eller varför inte ett tidskritiskt realtidsoperativsystem.

Vi har en lång erfarenhet av:

  • C/C++
  • Inbyggda Linuxsystem
  • Python
  • Realtidsoperativsystem (RTOS)
machine in motion

Specialmaskiner

För Consat Engineering är den industriella produktionslinjen nästan ett andra hem. Vi är en naturlig partner när det kommer till specialmaskiner – från idéskiss till maskin i drift.

Vi utvecklar, tillverkar, levererar, dokumenterar och CE-märker alla typer av utrustning för produktion. I våra verkstäder kan vi montera och provköra maskinen som ska levereras. Våra team utvecklar allt från mekanik, mjukvara (PLC) till robotstyrning. För vägledning, riktning och/eller klassificering använder vi vårt mångsidiga visionsystem (CQV).

industrial robots standing in a row

Industriell robotteknik

Vi har lång erfarenhet av robotprogrammeringsuppdrag hos kunden, men vi använder även robotteknik som en del av ett större engagemang där vi tar ansvar för en systemlösning, vare sig det är en specialmaskin eller en hel produktionslinje.

En viktig del av ett framgångsrikt robotprojekt är offlineprogrammering och simulering för att säkerställa att systemet är i gott skick innan hårdvaran startar. Dessa tekniker ger de mest effektiva och effektiva lösningarna.

three people lokking at a whiteboard

Projektledning

I dagens agila värld drivs projekt inte alltid på samma sätt som tidigare. Oavsett om du behöver en projektledare som kan driva ett stort produktutvecklingsprojekt, en Scrum Master, en delprojektledare för ett Life Science-projekt eller en produktägare, så är vi redo att hjälpa till!

close up shot on a cpu

Elektroniska system

Våra erfarna elektroniska designers hjälper dig som kund, från blankt papper till färdig produkt. Att utveckla ett kretskort med en funktion är bara en del. Lika viktigt är att välja rätt komponenter som kommer att finnas tillgängliga under produktens livslängd och att välja rätt tillverkare för den produktionsvolym du har och att säkerställa att produkten uppfyller alla krav och certifieringar.

man building something

Consat Engineering – medarbetarporträtt

På Consat Engineering arbetar proffs i världsklass. Möt vår egen uppfinnarjocke som ligger bakom sju patent i produktutveckling. Läs mer om vår grymma mekanikkonstruktör Håkan Timdahl.

Kundcase ”Kalibrering av nya radarsystem för Scania”

Ett flerårigt samarbete mellan Consat och Scania har mynnat ut i ett nytt projekt. Med hjälp av specialutvecklade maskiner sträcks samarbetet över landgränser med Frankrike och Nederländerna som joinar teamet. Läs mer om ASLA-projektet.

a volvo truck and a man mouting something
three men standing to the left of two geisers

Patenterad produktutveckling – ett samarbete kollegor emellan

Vad händer när tre kloka människor bestämmer sig för ett gemensamt projekt? Javisst, en ny patentprodukt! Consat Engineering tillsammans utvecklat en egen gråvattenvärmeväxlare som passar varje given situation. Läs mer om detta på sidan Geiser.

Consat - bolagsgruppen

Ingenjörshus med gedigen erfarenhet av Industri, IT, Energi, Life Science, Fordon, Automation, Industri 4.0, IoT m.m.

Innovativa teknologier inom telematik. ITS-system för kollektivtrafik.

En komplett IT-partner med specialistområden inom systemövervakning, IT-drift, molntjänster, hosting och telefoni.

Skräddarsydda lösningar med innovation som ledord. Hjälper till med idéframställning, projektledning och partnerskap.